Ať už k vám přijde nečekaná návštěva, nebo si k odpolední kávě nemáte co dát sladkého k zakousnutí, nejsnadnější odstrašení hladu je samozřejmě si vzít něco dobrého a to vafle.
Příprava vaflí je velice jednoduchá a můžete je dělat nejen sobě, ale celé rodině. V kuchařkách nebo na internetu určitě najdete spoustu receptů, podle kterých budete moci experimentovat a dělat vafle které vám opravdu chutnají.
Můžete jíst vafle samostatně, nebo si na ně dát třeba jahodový sirup, šlehačku s jahodami, rozpuštěný med, vašim představám se meze nekladou, vyzkoušejte všechny kombinace.
Superrychý a plně automatický vaflovač Domo DO 9043W profi je pomocník jakého potřebujete. Bude vás poslouchat na slovo. Nastavitelný čas pečení se pohybuje od minuty a půl až do doby pečení čtyř minut, dále si můžete nastavit i kůrku vafle, prostě vše podle vašich představ.
Kdyby se náhodou stalo že dáte moc těsta do vaflovače a už nevíte co dál, jak to těsto dostanete zpátky do misky, tak tento vaflovač Domo DO 9043 profi má odkapávací tácek aby vás tato nehoda nemohla překvapit.
Jakmile budou vafle hotové, vaflovač Domo DO 9043 profi oznámí signálem konec pečení a už se můžete těšit na ochutnávky a různé kombinace chutí, nebojte se experimentovat.
Zajímavosti o vaflích
Vaflí, ten sladký a křupavý pokrm, který odkazuje na slavnou belgickou, popřípadě i francouzskou kuchyni. Každý z nás je už určitě ochutnal, ale víte, že o vaflích existuje několik zajímavostí? Připravte se na sladkou jízdu do světa vaflí!
Historie vaflí se datuje až do starověku, kdy Egypťané připravovali pokrmy podobné dnešním vaflím přímo ve speciálních plotýnkách. Tyto placky byly oválné, protože se pekly na kameni ohřívaném od ohně. Ve středověku se vaflí flambovaných rumem začali věnovat také řečtí a římští obchodníci. Tuto dobroty si oblíbili i evropští obyvatelé a postupně se rozšířila po celé Evropě.
Víte, že existují různé druhy vaflí? Nejběžnější jsou belgické vaflí, které mají křupavý povrch a měkké uvnitř. Jsou neodmyslitelnou součástí belgické kuchyně a můžete si je koupit na každém rohu ulice. Dalším druhem jsou francouzské vaflí, které jsou tenčí a křupavější.
Jsou oblíbené především ve Francii a jsou často podávány s různými druhy ovocných náplní nebo čokoládou. Další zajímavostí je pak americká varianta vaflí, která je tlustá a měkká. Tyto vaflí jsou často podávané s javorovým sirupem a máslem nebo s ovocem a šlehačkou.
Vaflí se můžete těšit nejen jako sladkého pokrmu, ale také jako slané varianty. Například belgická vaflí obsahují často slanou náplň, jako jsou šunka, sýr nebo zelenina. Tato kombinace slaného a sladkého v jednom pokrmu je pro někoho neobvyklá, ale stojí za vyzkoušení.
Víte, že existují i speciální příležitosti spojené s vaflemi? V Belgii například slaví Den vaflí 25. března. Během tohoto dne jsou vaflí k dispozici na každém kroku a můžete si je vychutnat ve všech variantách, které si jen dokážete představit.
A co dělat, když máte rádi vaflí, ale nechcete si je kupovat? Výroba domácích vaflí je velmi jednoduchá a můžete si tak připravit své oblíbené pochoutky přesně podle svých představ. Potřebujete pouze vaflovač a jednoduché suroviny, jako je mouka, vejce, mléko, cukr a máslo. Stačí smíchat všechny ingredience dohromady, nalít těsto do trouby a nechat péct. Během pár minut se můžete těšit na čerstvé, voňavé vaflí.
Takže pokud máte chuť na sladkou dobroty, nebojte se vyzkoušet nejrůznější druhy vaflí. Ať už si je koupíte nebo si je připravíte sami, budou vás vždy potěšit svým výjimečným chutí a křupavostí. Vaflí je prostě vždy dobrou volbou pro sladké pochoutky.