Start na plný výkon- to je mikrovlnná trouba Whirlpool JT 369 SL

Spotřebiče

Mikrovlnné trouby jsou výdobytkem posledních desetiletí, a právě proto je jejich vývoj dynamický jak v oblasti designu, tak i v oblasti nabízených funkcí. Určitě máte také doma mikrovlnku. Je bílá a hranatá….Nic moc…taková neoriginální…Netoužíte po čem nadčasovém? Po něčem, co bude chloubou vaší kuchyně? Myslíte na to už dlouho a nevíte co by?

Whirlpool má pro vás řešení. Jejich poslední model mikrovlnná trouba Whirlpool JT 369 SL je právě ta, kterou vaše kuchyně potřebuje. Věřte, že celá rodina ji přivítá a ohřev jídla bude znovu úžasným kulinářským zážitkem.

Mikrovlnná trouba Whirlpool JT 369 SL umí vše, na co si vzpomenete a kuchyně se stane oázou klidu a pohody. Trendem posledních let je zdravá kuchyně. Proto Whirpool vyvinul mikrovlnné trouby s funkcí vaření v páře, které připraví jídlo nejen chutné, ale především zdravé. Jedná se o nejšetrnější způsob přípravy jídel vhodný pro maso, ryby i zeleninu. Mezi největší výhody patří fakt, že potraviny si uchovají o 50% procent více vitamínu.

Mikrovlnka Whirpool má na svém kontě několik patentovaných funkcí, které se sešli v nejlepší kombinaci právě ve Whirlpool JT 369 SL. Patentovaná funkce Crisp zabezpečí upečení pokrmů dokřupava svrchu i zespoda úplně stejně jako při tradičním pečení, ale za podstatně kratší čas. Polovinu kuřete upečete za 25 minut, jablkový koláč za 9 minut a pizzu za 12 minut.

Nejdokonalejší patentovanou funkcí je systém 3D, který zajišťuje dokonale rovnoměrnou distribuci mikrovln uvnitř trouby. Mikrovlny jsou vysílány ze tří bodů, takže pronikají do jídla efektivněji. Jet Start – start na plný výkon. Jedno stlačení znamená 30 sekund činnosti trouby na plný výkon. Pohár vody se uvaří za 2 minuty.  Jet Defrost. Funkce pro superrychlé rozmrazování potravin, až sedmkrát výkonnější než jiné mikrovlnné trouby.

Kde se vzaly mikrovlnné trouby?

Historie mikrovlnných troub se začala psát v polovině 20. století, kdy se poprvé začaly objevovat prvotní koncepty a prototypy tohoto technologického zařízení.

V roce 1945 zveřejnil Percy Spencer, zaměstnanec společnosti Raytheon, článek o objevu mikrovlnného záření. Jeho experimenty s magnetronem, který byl součástí radaru, ukázaly, že mikrovlny mají schopnost ohřívat jídlo. Tento objev položil základy pro vývoj mikrovlnných troub.

O čtyři roky později, v roce 1949, Raytheon představil první komerční mikrovlnnou troubu. Tato trouba vážila přes 300 kg a měla výkon kolem 3 kW. Byla určena především pro průmyslové využití, například v restauracích či nemocnicích. Vzhledem ke své velikosti a nákladům na provoz však nebyla pro běžné domácnosti příliš dostupná.

První mikrovlnná trouba pro domácnosti byla představena až v roce 1955 společností Tappan. Trouba vážila přibližně 100 kg a byla již cenově dostupnější. V té době se ale stále jednalo o relativně novou a neznámou technologii, a tak si trouba získávala jen pomalu svou popularitu.

V 60. letech 20. století se začaly objevovat první mikrovlnné trouby s menšími rozměry a nižší cenou, což zvýšilo jejich dostupnost. Trouby se začaly stávat běžným vybavením moderních kuchyní a rychle získávaly na popularitě. V roce 1967 společnost Amana představila první mikrovlnnou troubu s funkcí automatického rozmrazování a vaření. Tato inovace přinesla další komfort a usnadnila přípravu jídla.

V průběhu 70. a 80. let probíhalo další zdokonalování mikrovlnných troub. Vylepšovalo se jejich design, výkon a přidávaly se nové funkce. Například se začalo používat otočné podnože, které umožňují rovnoměrnější ohřev. Trouby se také stávaly kompaktnější a praktičtější.

V průběhu dalších desetiletí se mikrovlnné trouby staly nedílnou součástí každé kuchyně. Dnes existuje široká škála různých typů mikrovlnných troub, které nabízí různé funkce a vlastnosti. Trouby jsou dostupné v různých velikostech, výkonech a designech, aby vyhověly potřebám a vkusu každého uživatele.

Mikrovlnné trouby jsou nepostradatelným pomocníkem při rychlém a snadném ohřevu jídla. Díky nim už není nutné trávit dlouhé hodiny v kuchyni. Trouby umožňují také rychlé rozmrazování a vaření, což šetří čas a energii. Historie mikrovlnných troub ukazuje, jak se moderní technologie vyvíjí a jakým způsobem se stává nedílnou součástí našeho každodenního života.

Dnes patří mikrovlnné trouby ke každému standardnímu vybavení kuchyně a těžko si dokážeme představit život bez jejich pohodlí a rychlosti, s jakou umí ohřát jídlo.

Mikrovlnné trouby však mají také své nevýhody. Například nenahrazují úplně tradiční pečení či vaření, pro některé druhy jídla nejsou ideální a mohou snižovat nutriční hodnotu potravin. Je proto důležité vyvážit používání mikrovlnné trouby s ostatními způsoby přípravy jídla.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang