S tímhle výrobkem nás nebudou mít partnerské poradny rády. Jenže my pro vás chceme jen to nejlepší, nejoriginálnější a hlavně nejzábavnější! Už si říkáte, že jste se svým miláčkem vyzkoušeli vše? Vy jste snad už malovali čokoládou na jeho tělo? Ne? Ale to je škoda! Je to zábava, je to sexy, a hlavně – existuje tisíce způsobů, jak tuhle čokoládu můžete využít.
Nebojte se, vaše sexy hrátky nebudete muset “rušit” ohříváním čokolády na vaření a následním čekáním na její vychladnutí. My vám nabízíme čokoládu na tělo již připravenou k okamžitému použití! Z tuby elegantně vyltačíte požadované množství čokolády a s přiloženým štětečkem můžete ihned začít tvořit vaše dílo.
Že se vám nelíbí? Není problém, partnerka/partner určitě nebude proti, když z ní/něho nepovedený výtvor slížete do posledního kousku. Otázkou však je, zda vám zbude ještě čas na vytvoření nového obrázku.
Můžete psát, můžete kreslit, můžete experimentovat dle své bujné fantazie kde se vám jen zlíbí.
Historie čokolády
Čokoláda je sladký pokrm, který je oblíben po celém světě. Má bohatou historii, která sahá až do dávné minulosti. Připrava čokolády a její konzumace se stala důležitou součástí mnoha kultur a tradic.
Původ čokolády se nachází ve střední Americe, kde již před tisíci lety lidé pěstovali kakaovník. Mayové a Aztékové používali semena kakaovníku k výrobě nápojů, které byly hořké a řídké. Tihle lidé také věřili, že kakaovník je dar od bohů.
Když se Kryštof Kolumbus v roce 1492 vydal na svoji slavnou výpravu, objevil Ameriku a s sebou objevil i kakaovník. Nicméně, tehdy ještě nebyla čokoláda známá a používal se hlavně jako ozdobná rostlina.
První Evropan, který ochutnal kakaový nápoj, byl španělský dobyvatel Hernán Cortés. V roce 1528 přivezl semena kakaovníku do Španělska. Zpočátku byla čokoláda velmi drahá a používala se výhradně v měšťanských kruzích. V 17. století se čokoláda stala populární v celé Evropě a začaly se vyrábět první čokoládové tabulky.
Proces výroby čokolády se také postupně vyvíjel. Původně se semena kakaovníku sušila na slunci, mlela a tvořily z nich kakaová hmota. Tato hmota se poté míchala s různými přísadami, jako je cukr a mléko, a vznikala tak čokoládová hmota. V 18. století byl objeven proces lisování kakaového másla, což vedlo ke vzniku čokoládových tabulek, které jsou nám dnes dobře známé.
V 19. století se čokoláda stala průmyslově vyráběným produktem. Byly založeny první čokoládovny a výroba čokolády se masově rozšířila. V té době také vznikaly první populární čokoládové značky, jako je například Toblerone.
V průběhu 20. století se čokoláda stala ještě více dostupnou a oblíbenou pochoutkou. Byly vyvinuty nové technologie a metody výroby čokolády, což vedlo k vytvoření různých druhů a chutí čokoládových výrobků. Byly vytvořeny čokoládové tyčinky, bonbóny, pralinky a mnoho dalších sladkých dobrot.
Dnes je čokoláda univerzálně oblíbeným pokrmem. Používá se nejen k přípravě sladkých dezertů, ale také se často využívá při vaření a pečení. Čokoláda má také řadu zdravotních benefitů, protože obsahuje antioxidanty a další živiny prospěšné pro náš organismus.
Historie čokolády je fascinující a plná pokroků a inovací. Dnes si můžeme vychutnávat čokoládu ve různých formách a chutích, ať už je to tmavá, mléčná, bílá nebo hořká čokoláda. Její příběh nám ukazuje, jak se z jednoduché rostliny stala oblíbený pokrm po celém světě. Takže pokud si dnes dáte kousek čokolády, pamatujte, že má velmi bohatou historii, která sahá až do dávné minulosti.