Lehký a osvěžující letní salát z krevet, krabích tyčinek a okurek je ideální volbou pro horké dny. Je rychlý a snadný na přípravu a zvládne ho i ten největší kuchařský začátečník. Salát je plný chuti a vitamínů a zaručeně uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.
Letní salát z krevet, krabích tyčinek a okurek je perfektním předkrmem, lehkou večeří nebo zdravým obědem. Je to skvělý způsob, jak využít čerstvé letní suroviny a vychutnat si jejich lahodnou chuť. Salát je podobně jako tempura také ideální pro pikniky, grilování nebo párty.
Suroviny:
- 4 velké krevety ( v našem obchůdku prodáváme krevetky mražené, připravené na tácku po 30 ks)
- 6 krabích tyčinek
- 1 salátová okurka
- sůl, mletý pepř
- japonská majonéza z křepelčích vajíček
Postup:
- Krevety uvaříme a nakrájíme na kolečka. Krabí tyčinky nakrájíme také na kolečka, okurku oloupeme, nastrouháme a v utěrce z okurky vymačkáme přebytečnou tekutinu.
- Smícháme s krevetami a krabími tyčinkami, osolíme a opepříme a spojíme s majonézou z křepelčích vajíček (nebo majolkou s wasabi, na ryby je i výborná majolka s citrónem).
Místo krevet a krabích tyčinek můžete použít i jinou mořskou plody, jako jsou losos, tuňák nebo makrela. Salát můžete také obohatit o další zeleninu, jako je rajče, paprika nebo kukuřice.