Suroviny:
- 400g vepřového masa z krkovice
- 4 brambory
- 2 mrkve
- 1 velká cibule
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 balíček japonského zahuštěného kari
- 1 hrneček mléka
- 1 jablko
- 1 lžička medu
Postup:
Maso nakrájíme na stejně velké kousky a rychle je dohněda osmahneme na rozehřátém oleji. Pak kostky masa vložíme do vroucí vody a vaříme asi 1 hodinu. Poté přidáme kousky nakrájené brambory, mrkev a cibuli a vaříme doměkka.
Když je vše měkké, přidáme hrneček mléka s medem a nastrouhaným jablkem a nakonec celý balíček zahuštěného japonského kari. Vyrábí se ve třech chuťových podobách – sladké, střední a pálivé. Typ zvolíme podle vlastní chuti. Podáváme s nesolenou bílou rýží.
Do poloviny misky naplníme bílou rýži a na ni navršíme kari. Jako přílohu podáváme japonskou nakládanou zeleninu cukemono – fukudžinzuke, rakkjó, beni šóga, takuwan. T
oto jídlo se jí lžící. Takto připravené kari můžeme také použít jako omáčku na smažený řízek tonkatcu nebo na smažené krevety.
V případě, že chceme udělat kari ještě pikantnější , můžeme do plátěného sáčku dát bobkový list, celé nové koření a celý černý pepř a vařit maso s tímto sáčkem. Po uvaření sáček samozřejmě vyjmeme.