Všechny milovníky dobrého jídla potěší recept na kuře KARA AGE. „Kuře karaage“ je japonské jídlo, které se skládá z kousků kuřecího masa, které jsou obvykle smaženy do zlatavě hnědé křupavosti. Tato technika smažení pochází původně z Číny, ovšem stala se populární v japonské kuchyni.
Kuře karaage je chutné jídlo, které kombinuje různé chutě a textury, čímž vytváří výjimečný zážitek pro chuťové buňky. Je oblíbené pro svou výraznou chuť a jednoduchou přípravu.
Suroviny:
- 3 kuřecí prsní řízky
- čerstvý zázvor
- česnek
- sojová omáčka
- sake
- bramborový škrob nebo hladká mouka
- olej na smažení
Postup:
- Kuřecí maso se nakrájí na malé kousky nebo kostky.
- Maso se marinuje v směsi sójové omáčky, sake (japonského rýžového vína), strouhaného zázvoru, strouhaného česneku a občas také v jiných kořeních a dochucovadlech. Marinování může trvat několik hodin nebo i přes noc, aby se maso dobře okořenilo.
- Kousky kuřecího masa se obalí v hladké mouce nebo bramborovém škrobu. Tato vrstva zajišťuje, že kuřecí karaage bude mít křupavý povrch po smažení.
- Nakonec se kousky masa smaží v oleji, dokud nejsou krásně zlatavě hnědé a křupavé.
Kuře karaage se často podává jako předkrm nebo jako hlavní jídlo s rýží a salátem. Má vynikající kombinaci chutí a textur – křupavá vnější vrstva a šťavnaté kuřecí maso uvnitř. Toto jídlo je oblíbené jak v Japonsku, tak v mnoha dalších částech světa a často se podává v japonských restauracích, stejně jako japonské nudle.
Kuře karaage může být dochuceno různými způsoby podle receptu, a může mít lehce sladkou, pikantní nebo jinou charakteristickou chuť, v závislosti na použitých ingrediencích a receptu.