Tipy jak šetřit s místem v kuchyni

Spotřebiče

Máte malou domácnost a snažíte se využít každý prostor, který je volný? Popřemýšlejte o varné desce, která ušetří vámi požadovaný prostor a ještě se za ní dá uložit spousta věcí, které budete potřebovat při každodenním vaření.

Ano, prodávají se i varné desky, které nemusí mít čtyři varné plochy, ale mohou být jen dvě. Jednou z takových samostatných indukčních varných desek je i Professor IV 303, která má rozměr šedesát centimetrů na třicetšest centimetrů.

Tato indukční varná deska má dotykové ovládání, šetří nejen čas, ale i energii, má nastavitelný časovač do 180 minut a nastavitelnou teplotu vaření od šedesáti stupňů až do dvěstěčtyřiceti stupňů.

Indukční varná deska Professor IV 303 má citlivou regulaci s okamžitou reakcí a při jakémkoli nastavování vás bude doprovázet zvuková signalizace. Od ostatních varných desek se liší hlavně mírou účinnosti vynaložené energie.

Další tipy jak šetřit místem

Kuchyně je často místem, kde se nachází mnoho spotřebičů, nádobí, potravin a dalších věcí, které zabírají hodně místa. Pro mnoho lidí je šetření místem v kuchyni velkou výzvou. Nicméně existuje několik jednoduchých a efektivních způsobů, jak využít prostor ve své kuchyni co nejlépe. V tomto článku se podělíme o několik tipů a triků, které vám pomohou šetřit místo v kuchyni.

Organizace skříněk a šuplíků: Začněte s organizací skříněk a šuplíků. Použijte dostatek úložných boxů, košů a jiných úložných zařízení, abyste využili prostor kompletně. Uložte podobné věci dohromady a označte si skříňky podle toho, co obsahují. To vám usnadní vyhledávání a ušetří čas.

TIP: Zavařovací sklenice s víčkem, jsou skvělým úložným prostorem pro potraviny!

Zavěšování nádobí: Místo, které zabírají hrnce, pánve a poklice, můžete ušetřit jejich zavěšením na háčky na zdi. To vytvoří volný prostor v skříňkách a usnadní přístup k nim.

Využití dveří: Nezapomeňte využít také prostor na dveřích. Na zadní stranu skříní můžete připevnit držáky na příbory, kuchyňské utěrky nebo špachtli. Můžete také připevnit kovové koše nebo magnetické panely na dveře, na které můžete připevnit plechovky, koření nebo malé nádobky.

Výsuvné koše: Pokud máte ve skříních výsuvné koše, můžete jednodušeji organizovat své potřeby a rychle je najít. Tyto koše jsou skvělé pro ukládání hrnců, poklic, plastových obalů a dalších předmětů, které by jinak zabíraly spoustu místa.

Vertikální skladování: Vertikální skladování je skvělý způsob, jak využít nevyužitý prostor nad pracovní deskou. Použijte police nebo zásuvky na zdi, kde můžete umístit konzervy, koření nebo sklenice.

Skládací stůl: Pokud potřebujete více prostoru pro přípravu jídla, můžete zvážit pořízení skládacího stolu. Skládací stůl lze snadno složit a schovat, když ho nepotřebujete, a uvolní vám prostor v kuchyni.

Využití stěn: Stěny kuchyně jsou často nevyužité, ale můžete je využít pro další úložný prostor. Připevněte na stěnu magnetické panely, na které můžete připevnit nože nebo další kuchyňské náčiní. Můžete také použít drátěné police nebo výsuvné koše na stěnu, abyste měli snadný přístup k vašim nejčastěji používaným potřebám.

Multifunkční spotřebiče: Volte multifunkční spotřebiče, které kombinují více funkcí v jednom. Například kombinovaná trouba s mikrovlnkou, která vám ušetří místo, nebo mixér s příslušenstvím na krájení a strouhání. Tímto způsobem můžete mít v kuchyni méně spotřebičů, které zabírají místo.

Minimalismus: Buďte kritičtí ke všem věcem, které máte v kuchyni. Minimalizujte nepotřebné nádobí, náčiní a spotřebiče. Snažte se udržovat pouze věci, které pravidelně používáte, a zbavte se těch, které nepotřebujete. Tím uvolníte dostatek místa a vytvoříte si přehlednější kuchyni.

Kreativita ve využití prostoru: Buďte kreativní při využití prostoru ve vaší kuchyni. Můžete využít například volné místo pod dřezem pro uložení úklidových prostředků nebo podél skříní pro výsuvné police. Využijte také vrchní část skříní pro uložení sezónního nebo méně používaného nádobí.

Šetření místem v kuchyni vyžaduje trochu plánování a organizace, ale se správnými nástroji a strategiemi je to dosažitelné. Snažte se využít každý dostupný prostor a optimalizovat uspořádání vaší kuchyně. Tímto způsobem si vytvoříte nejen prostornější, ale i funkcionalní prostředí, ve kterém se vám bude příjemně vařit a strávit čas.

© 2024 Nakupka.cz | Nakódoval Leoš Lang